Kjærlighet.

Mitt favorittord, mitt favoritt emne. Min favoritt følelse. Jeg elsker kjærlighet, selv om jeg ikke er den derre romantikeren som drømmer om roseblader på gulvet og tusen tente telys formet som et hjerte. For det første er det ganske brannfarlig og for det andre blir det sjukt varmt. Believe me, jeg tente en pakke med telys på rommet mitt da jeg gikk på barneskolen fordi jeg var inne i pyro-perioden min. Flaks jeg ikke brant ned hele huset egentlig, men jeg holdt jo på å svette ihjæææl.

Men, jeg skal ikke snakke om brannsikkerhet, jeg skal skrive om kjærlighet. Jeg gikk i årets Pride Parade og jeg blir like rørt hver eneste gang. Hele Oslo er fylt med farger, kjærlighet og glede. Samtidig blir jeg så tankefull og tenker på alle de som står gatelangs og ønsker at de hadde gått i toget, men kanskje ikke tørr. Eller de som får hat fordi de bare elsker den det er naturlig å elske. Jeg synes også synd på de som ikke er åpne nok til å forstå at kjærlighet er mer enn mann og kvinne.

Det er 2018 og selv om årstall ikke burde ha noe å si – for kjærlighet har eksistert siden tidenes morgen, så burde vi ha kommet så langt at ingen skal føle seg utelukket.

For, alle har noen de er glad i. Alle har opplevd kjærlighet på ett eller annet vis, i en eller annen form. Du er kanskje glad i familien din, en kollega, en venn. Kanskje du til og med elsker noen. Kjæresten din for eksempel. Tenk om du plutselig fikk beskjed om at det var feil å være glad i, de du er glad i. Det hadde gjort ganske vondt, sant? Ganske ulogisk og rart også.

Er det noe verden trenger mer av, så er det jaggu meg kjærlighet. Det er så mye hat der ute, så mye sinne, usikkerhet og faenskap. Det er så mye tapt kjærlighet, tvungen “kjærlighet”, så mye kjærlighet som har gått ut på dato, så mye kjærlighet som bare gjør vondt. Fortjener ikke alle å ha det bra? Fortjener ikke alle å oppleve oppriktig kjærlighet og fortjener ikke alle å kunne elske den de vil? Du vil vel det for deg selv, eller? Er ikke kjærlighet en menneskerett?

Så til alle der ute. Aldri lytt til hva andres definisjon av kjærlighet er, for det er bare du som føler det du føler. Ingen andre, og heller ikke hvem du er glad i definerer ikke hvem du er. All kjærlighet er unik, så fuck fordommer og elsk mer!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *