Ane verden rundt.

Jeg har fått utrolig mange spørsmål om hvordan jeg har tid og penger til å reise så mye som jeg gjør. I løpet av de siste 12 månedene har jeg feriert i Australia, Portugal, Lofoten, Hellas og på Bali. Hvordan har jeg fått tid og råd til å reise?

Vel, for det første er jeg ofte lengre på ferie i sosiale medier enn det jeg egentlig er. Jeg har fem uker ferie, som alle andre. Ikke mer. Det er bare sånn at kamerarullen min er stappet full av feriebilder og jeg vil jo dele alle sammen. Jeg er som regel på ferie i alle fall èn uke ekstra på sosiale medier etter jeg har kommet hjem. Ja, og jeg prøver å planlegge feriene slik at jeg legger noen av dagene på helligdager, og i årsskiftet etc.

Det andre er selvsagt det store spørsmålet om penger. Det handler egentlig mest om prioriteringer. Jeg velger å bruke pengene mine på reise, så jeg sparer der jeg kan spare. Til jul og bursdag ønsker jeg meg alltid reisebidrag. Feriepenger og skattepenger settes av til reise. Jeg har kuttet ut å drikke alkohol (det var en ganske stor utgiftspost), jeg har solgt både ting og klær og jeg har sluttet å shoppe. Jeg kjøper som regel bare det jeg skal ha på butikken, bortsett fra når jeg er et PMS-monster som handler når jeg er sulten. Da kjøper jeg alt som kan puttes i kjeften og tro meg, det er ganske mye.

Jeg tenker også over hvordan jeg bor når jeg er på ferie, jeg trenger ikke veldig mye luksus så lenge jeg føler meg trygg. Dessuten eeeelsker jeg å planlegge. Jeg vet ganske tidlig hvor jeg vil, hva det vil koste og når jeg burde dra. Da har jeg god tid på meg til å spare opp det beløpet jeg trenger, og litt lommepenger. Jeg shopper heller ikke særlig når jeg reiser. Jeg trenger som sagt ikke leve som en dronning på tur, siden alt jeg vil er å se, nyte og føle. Det er da (for meg), verdt å kutte ut enkelte materielle ting i livet, for å kunne få kabalen til å gå opp.

Så jeg har dessverre ingen perfekt oppskrift på hvordan være rik, eller ha ferie halve året. Det eneste jeg kan si er, vit hva du vil og planlegg deretter.

God tur a.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *