Det handler ikke om kroppen min.

Er du en av dem? En av oss? Ja, jeg regner med det, vi har vel alle vært der på ett eller annet tidspunkt. Vi står foran speilet og dømmer oss selv. Kanskje vi skulle ønske vi hadde krøllete hår, sprettrumpe, grønne øyne eller flat mage. Så vi krøller håret til flisene brenner opp, squatter opp trappen med middagsposene, kjøper linser og tar sit-ups. Likevel blir vi aldri fornøyd.

Jeg har scrollet meg gjennom treningsprofiler på Instagram mens jeg strammer rompa foran speilet selv. Jeg har rullet rundt på gulvet og prøvd forskjellige øvelser og blitt like skuffet hver gang jeg ikke ser resultater dagen etter. Ikke fordi jeg vil bli tynn, men fordi jeg vil få muskler på kroppen. For, kroppspress har jeg kjent på fra jeg var liten og før sosiale medier. Jeg er spebygd. Jeg har hverken hofte, rompe eller pupper. Det er ikke så kult å høre “herregud så lite former du har, er du en gutt eller”, spesielt ikke når man er så ung. Kroppspress er så mye mer enn at noen havner utenfor normalen tykk eller tynn.

Men vet dere? Dette har jeg funnet ut av nå i voksen alder: Det handler ikke om kroppen min. Det handler om hodet og hjertet. Det lengste forholdet jeg noensinne vil ha, det er til dem, så nå er det på tide å gi dem den kjærligheten de fortjener. Stå foran speilet og si “hei du, shit så fin du er i dag, jeg liker deg.”

IMG_3482

Jeg er så heldig å få være en del av en kampanje i samarbeid med Change Lingerie Norge  sammen med Hedda, Marna, Hedda og Linn. Vi spilte inn hver vår film hvor vi la vekt på våre egne tanker om kropp.

Vi er alle forskjellige, nå er det på tide å legge selvkritikken på hylla – en gang for alle! Ta et standpunkt du også <3 #SisterhoodByChange

Posted by Change Lingerie Norge on Mittwoch, 22. Juni 2016

Da jeg så filmene tenkte jeg først «herregud, jeg kan ikke la de legge ut det her. Jeg har hestetenner, fire meter langt tannkjøtt, dobbelthake og fett hår». Det var da jeg tok meg i det. Herregud, skjerp deg Ane, det er jo akkurat derfor du gjør dette her, for å godta at du ser ut slik du gjør. Det er dette som er ekte, det er det som er deg.

Jeg har også sett kritikken på Change sin Facebookside. Ja, jeg er liten og smal og fronter en kampanje som har fokus på kropp. Får jeg ikke være usikker på min egen kropp, fordi jeg er liten? Er det en mal som sier hvordan en kropp skal se ut, for at man får lov til å være usikker på den? Det har ingenting å si hvot liten, eller hvor stor man er, det som betyr noe er om man føler seg vel i sin egen kropp. Det jeg ser hver dag i speilet, kan være en helt annen versjon enn den du ser.

P5030786

Jeg er så stolt over å være en del av denne kampanjen som setter et sunt fokus på kropp. Nå kan du bli en av oss, hvor vi alle står samlet og hyller kroppen vi har fått utdelt, uansett størrelse eller form. Nå får du 20% avslag på ditt neste undertøyssett hvis du registrerer deg her:

https://www.facebook.com/changenorge/?ref=ts&fref=ts

Meld deg opp og bli en del av fellesskapet!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment

  1. Maria Labansen Andersen

    Hei Ane! Jeg elsker videoen din, og jeg ELSKER den BHen du har på deg! Jeg har veldig lik kropp som deg, og den BHen ser behagelig ut (noe BHer generelt ikke er). Jeg finner ikke ut hva den heter eller hvordan få tak i den selv, vet du hva den heter? :D