Dette er meg.. Naken, upyntet og ærlig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nytt år og ny blogg. Jeg har vel ikke akkurat gitt en ordentlig introduksjon av meg selv enda. Så her kommer min historie. Naken, upyntet. Ærlig.

Hei.

Jeg heter Ane og er 28 år gammel.

Åkei, cut the crap. Det der er bare kjedelig, det er jo ikke det der dere vil vite?

Da jeg var èn dag gammel ble jeg funnet på gaten av en tilfeldig forbipasserende. Dette mennesket fant det i sitt hjerte å ta meg med til politistasjonen. Det er slik livet mitt startet.

Jeg var elleve måneder da jeg kom til Norge, i et fly fra Sør Korea. Jeg var syk. Ikke bare forkjølet, eller rennende-nese-syk, alvorlig syk. Det var tøft for den lille kroppen min, for mine to nye foreldre, og for den stolte storebroren. Vi klarte det vi, sammen.

Jeg var en fighter allerede da.

Jeg vokste opp i Rendalen, på et småbruk. Der var det sauer, ja, til og med høner og en gris som het Josefine. Ja, jeg tror det var Josefine, og hun var nok bacon før jeg kom til Norge.

Store avstander dekket av skog fikk meg til å bli et kreativt, fantasifullt barn. Jeg lærte meg å drømme og å leke. Jeg leste bøker, dagdrømte, skrev historier, tegnet og spilte fiolin. Jeg ble eldre og lærte at jeg var annerledes. Jeg ble mobbet, gråt, følte meg ensom og ingen ville være kjæresten min. Å være annerledes var ikke bare å ha en annen hudfarge, det var også å være stygg. Jeg fikk nære venninner, vi fniste i gangene og tittet på gutter. De varmet hjertet mitt. Fra tidlig av har venner vært det viktigste for meg. Jeg er som en gammel hund, skaper vi et bånd er jeg trofast til jeg dør.

Mamma og pappa skilte seg. Skilsmissebarn! Ordet smakte surt på tungespissen og jeg følte meg som en pakke de sendte seg i mellom når de ikke orket å ha meg alene lenger. Det var ikke slik det var, men det var slik det føltes. Jeg var sint. Jeg kjeftet og slamret med dører. Mamma gråt og pappa ble bløt og rosa i øynene.

Jeg hadde blitt en tenåring.

Storebror flyttet ut, da var det bare pappa og meg igjen. Nå hadde jeg ingen å skylde på hvis noe knuste, nå kunne jeg ikke høre Queen jamre ut av kassettspilleren hans, og ingen tegnet pikk på garasjedøra med Axe og tente på lenger.

Pappa fikk ny jobb og vi måtte flytte fra alt jeg kjente til. Vekk fra venninnene mine. Jeg hatet det og jeg hatet han. Pappa og jeg havnet i Brumunddal. Jeg fortsatte å være en tenåringsjente. Jeg sa slemme ting. En dag ble pappas øyne så rosa at bløte diamanter falt ut av dem. Da stakk det i hjertet for første gang, og det har kun stukket sånn tre ganger.

Da jeg fikk pappa til å gråte

Da mamma holdt rundt meg, og sa hun følte hun ikke var bra nok

Da jeg gjorde det slutt med kjæresten min etter 7 år.

Jeg begynte på Stange VGS og fikk meg venner. Venner for livet. Gode, fine og lærerike år. Jeg ble litt bedre kjent med meg selv. Så var videregående over. På den tiden hadde jeg funnet meg selv, mistet meg selv, blitt forelsket, forlatt, bedratt og hatt min første kjærlighetssorg. Jeg var sikker på at livet mitt var over.

Så gikk den følelsen over også.

Jeg begynte i Free Record Shop. Der møtte jeg Linn, en av de som har betydd mest for meg og livet mitt. Min aller beste venninne, helt inn til hjerterota. Vi hadde latterkramper, hørte på Foo Fighters, Jack Johnson, Big Bang og Wolfmother. Linn hadde en tøybag med dødningshoder, og jeg hadde bukser som viste frem rompesprekken min uansett hvordan jeg vred og vendte på meg.

Så ble vi Gamestop. Jeg jobbet hardt, målrettet og vant priser og konkurranser hvert år. Jeg var skikkelig stolt.

Jeg er fortsatt stolt.

Jeg møtte en gutt. En gutt som gjorde meg så sint at øynene ble svarte og hendene skalv. Men, han var også en gutt som fikk meg til å føle meg bra. Verdsatt, vakker. Han var tålmodig, rettferdig, godhjertet, morsom, smart og selvfølgelig jævla irriterende. Han feis meg i ansiktet, og jeg brakk meg. Så lo vi. Et helt normalt forhold med andre ord. Vi flyttet til Hamar, fikk oss leilighet og hund.

Så var tiden inne. Jeg søkte på nye jobber. Noen slo meg alltid på målstreken. Jeg mistet troen på meg selv, jeg følte meg uønsket og ubrukelig. Nei og dessverre var ord jeg ble altfor godt kjent med. Jeg søkte som butikksjef på Bik Bok Maxi. Etter et intervju med regionssjefen var “ja” plutselig en del av meg igjen. Jeg bestemte meg for at jeg en dag skulle bli butikksjef for Bik Bok. Jeg fikk ikke stillingen på Maxi. Så jeg jobbet hardt. Jeg ble ekstrahjelp på Bik Bok mens jeg jobbet som butikksjef på Gamestop. Det ble lange dager.

Jeg ble butikksjef på Bik Bok Kremmertorget i Elverum. Der møtte jeg Julie. Julie, et annet menneske i livet mitt som har kommet for å bli. Hun har gjort meg bedre. Sterkere. De tre årene lærte jeg mye. Som foreksempel: “Jeg er jeg så tålmodig” og: “Men for faen, kan jeg ikke være litt mindre utålmodig”? Jeg satte meg et hårete mål fra dag èn. Bli best i Norge på våre fokuspunkter. Vi ble best i Norge. Jeg var stolt.

Jeg er fortsatt stolt.

Den følelsen man har når man har fått til noe, fordi du har jobbet hardt og målrettet, er unik.

Jeg forstod fort at man må rope høyt hvis man ønsker noe. Man må vise seg frem for å bli sett i arbeidslivet og komme seg noe sted. Spesielt når det gjaldt mote, så jeg startet å blogge. Jeg ønsket å vise meg frem for Bik Bok, slik at de kunne bli kjent med meg og se mitt engasjement. Jeg fikk kjæresten min til å stå ute i timesvis og ta bilder av meg. Han var kald på fingrene, rød på nesen og sint som ei fele. Men, tålmodig og snill som alltid.

Så fikk jeg en vond klump i magen. Jeg prøvde å overse den, men den vokste og tok større plass i kroppen min. Så jeg farget håret blondt og trodde det skulle gi seg. Det gjorde ikke det.

Bik Bok dro til Miami.

Jeg solgte meg selv så godt jeg kunne på bloggen og på Instagram. Det fungerte. Jeg fikk skrive litt for Bik Bok, og jeg ble bedt med på photoshoots. Jeg er så takknemlig og ydmyk. Det har vært så utrolig lærerikt og interessant. Dette er ting jeg aldri hadde hatt mulighet til, hvis jeg ikke hadde jobbet for det og ønsket det. Jeg var stolt.

Jeg er fortsatt stolt.

Jeg forstod til slutt hva klumpen i magen var, så gjorde jeg det slutt med kjæresten min. Det verste jeg noensinne har gjort. Såre den man elsker, av en grunn man selv ikke helt forstår. For første gang på 7 år gråt han, og det stakk i hjertet igjen. Jeg måtte bare være alene, klare meg sjæl. Nå har det vært meg i ett år. Hunden min og meg. Vi får det til.

Jeg feiret min første julaften på Alternativ Jul og hjertet mitt ble større og varmere.

Jeg ble kjent med en jente som alltid vil ha en spesiell plass i hjertet mitt. Emilie. Fadderbarnet mitt. Jeg fikk oppleve lykken da mine venninner fikk hver sin egne lille familie. Jeg følte også da ekstra på ensomheten.

Jeg fikk jobb her på Bik Bok CC Stadion i Hamar. Jeg sa farvel til Elverum, enda en kjærlighetssorg. Jeg ble med på photoshoot og hang opp plakatene da de kom i butikken. Jeg var stolt av å kunne være en av de som representerte Bik Bok på kampanjeplakater rundt om. Men, så begynte mennesker å snakke om meg. Jeg ble utsatt for bygdedyret i en alder av 28 år, av mennesker jeg aldri før har møtt. Jeg ble lei meg og la igjen mascara på hodeputen.

Noen hvisket til meg at de hadde hørt noen si: «hun tror hun er noe». Jeg ville rive ned plakatene og ble plutselig skamfull. Men, vet dere hva? Ja, jeg tror jeg er noe. Akkurat slik jeg tror at du er noe, at personen ved siden av deg er noe og at de du går forbi på gaten er noe, og han tannløse, drithyggelige fyren som selger =Oslo er noe.

Så, hvem er jeg?

Jeg ler av grove vitser. Jeg er høylytt, jeg tar mye plass. Jeg snorker som en gris og spiser som en voksen mann. Jeg har et enormt eksponeringsbehov og må alltid være midtpunkt. Slik har det alltid vært. Jeg blir ofte overveldet av følelser, helt uten videre. Det gjør meg lykkelig, og litt forfjamset. Jeg elsker å bli kjent med nye mennesker og interesserer meg enormt for andres historier. Jeg slipper fjerter når det passer meg og jeg har hår på kroppen der jeg ikke trodde det gikk an å gro hår. Jeg er vulgær. Jeg er omsorgsfull. Gutter gjør meg ukomfortabel. Jeg har små pupper, slapp rompe og pistrete hår. Men, jeg er meg selv. Alltid. Det synes jeg alle skal få sjansen til å være. Jeg er stolt av at jeg er meg selv. Rar, følsom, sprø som en kjeks og engasjert. Jeg er Ane.

P.s Det er lov til å være stolt av seg selv, aldri glem det.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 Comments

 1. Ååh, så fint og bra skrevet! Heier på deg! ;-)

  1. Takk fine Trine. Jeg heier på deg også ;)

 2. Dette er noe av det fineste jeg har lest. Takk!

  1. Du, takk i lige måde. Tusen, hjertelig takk!

 3. Herregud så himla vakkert denne teksten er! Jeg scrollet meg bare gjennom blogginnlegg, og plutselig kom jeg over dette, noe som rørte meg og ga met et trøkk av motivasjon og selvtillit. Takk!

  1. Tusen takk Martine. Jeg blir skikkelig rørt av alle de fine ordene. Jeg er glad for at jeg kan bidra med noe bra. Stå på!! Du fikser alt :D

 4. Maja Haagenrud Fjøsne

  Ble skikkelig rørt! Bra skrevet, Ane! ❤️

  1. Åh, tusen takk fineste Maja. Gleder meg til å klemme deg flat snart.

 5. Wow. Dette likte jeg. Fortsatte å lese nedover på bloggen, gjett hvem som ble inspirert til å lure inn litt daglige gleder (hint: meg)! Takk. :)

  1. Ååh, jeg er så glad. Tusen takk! Lykke til med daglige gleder, jeg håper det gir deg like mye glede tilbake! Klem fra meg :)

 6. Michelle Tveikra

  Du er den fineste jeg vet om! både inni og utenpå. og dette må være noe av det fineste jeg har lest på lenge! savner å se det smilende ansiktet ditt i Elverum.. håper du har det fint <3

  1. Ååh, Michelle. Tusen takk, i lige måde. Jeg håper du tar på deg skoene og besøker meg på Hamar en dag! <3

 7. Heia deg! :-)

  1. Og heia DEG :D

 8. Kjære Ane. jeg har egentlig bare møtt deg ordentlig en gang- men vi har felles venner så jeg har alltid visst hvem du er. Du virker som en fantastisk jente-fortsett å være stolt! jeg har kun hørt gode ord om deg alltid:) inspirerende lesning:)

  1. Hei Carina! Tusen takk for gode ord. Var det ikke du som fjerna håret fra tissen min? Det var jo et hyggelig første-gangs-møte det! Haha :) Ha en skikkelig bra kveld, så sees vi mot sommeren! haha!

 9. Ååh, kjære Aina. Tusen hjertelig takk, og i lige måde!

 10. Åh, fineste May-Linn. Tusen takk, og right back at ya!!

 11. Tusen takk, Marianne!! :D

 12. Linefin, tusen takk! Jeg er så glad for at jeg har blitt kjent med dere, de fine jentene til Julie. Dere er så bra, hele gjengen! Lige måde, vær awsome, slik du er! Du er flott :)

 13. Lene Ottosen

  Kjære Ane!
  Du er som denne historien: inspirerende, ærlig og ekte! Jeg digger virkelig stilen din, og etter å ha lest denne historien digger jeg også DEG :) Hamar trenger sånne folk som deg Ane! Stå på! :)

  1. ÅÅh, tusen takk Lene! Det var hyggelig å høre :D Jeg er glad du likte det. Ha en super dag :)

 14. Nei, nå altså… Har akkurat funnet bloggen din og på under en uke har jeg grått to ganger. Jeg er også sånn som blir overveldet av følelser og kan gråte av at noen gjør noe fint for andre som det prosjektet ditt. At det finnes mennesker som har så gode innstillinger gjør meg varm helt inni hjerterota. Det er det som alltid har inspirert meg mest. Du er virkelig et friskt og sunt pust i i jante-Norge. Det sier jeg uten å ha møtt deg, men det er sånn jeg vet ganske raskt. Stå på videre med ærligheten din, det er ikke en spøk at ærligheten varer lengst. Du er faen meg bra. Varm klem

  xoxo
  http://lissis.no

  1. Ååh, Lise. Tusen hjertelig takk for kjempefine ord. Jeg tar de til meg! Det er viktig å alltid være den beste versjonen av seg selv, da har man det bedre med seg selv også! DU er faen meg bra ;) Varm klem tilbake til deg!

 15. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, annet enn at dette var jævlig bra!! Heia deg, Ane! Du skal være stolt – alltid!

  .. Og du har en av de fineste butikkene på cc!

  Ut med janteloven – inn med Ane! :)

  1. TUSEN takk Maren! Ja, jeg er heeelt enig. UT med janteloven! heia heia :) Klem fra meg

 16. Jeg lo og jeg gråt. Kjære Ane, du kjenner ikke meg, men jeg føler jeg kjenner deg. Da du sluttet på BikBok på Kremmern, tenkte jeg “hva er vitsen med å handle der når ikke Ane er der lenger?” den søte, blonde jenta med øyne som diamanter som lyser mot deg med en gang du gikk inn inngangen. Jeg bestemte meg for å handle på BikBok CC Stadion i steden for, fordi jeg visste du jobbet der. Ane, du har all grunn til å være stolt, heia deg! Du ER noe :)

  1. FY søren Martine. Nå ble jeg skikkelig rørt. Tusen, tusen hjertelig millioner takk. Det der varmet hjertet mitt på så mange forskjellige måter. Neste gang du kommer innom butikken min, pirk meg på skulderen da vel? Så skal du få en skikkelig god klem, for det har jeg lyst til å gi deg!

 17. Kaia Bjørsland

  Herregud, så jævlig bra skrevet!! Heier på deg altså! en stor inspirasjon for oss alle er du!!

  1. Kaia, tusen takk! Jeg blir så ufattelig takknemlig. Tusen, tusen takk!

 18. Christine

  I love it!! GO YOU! Og BYEBYE jäntelov! Vi elsker å henge opp plakatene av deg på BIK BOK Linderud:)

  1. TUSEN takk Christine! Helt enig, hadeeeeee Jantelov! Dustete teite jantelov! Åh, takk skal du ha, det varmer skikkelig!! Stor klem til deg :D

 19. Så fantastisk fint skrevet, tårene mine bare renner og renner. Du fikk virkelig satt ord på alt du, og for en flott dame du virker til å være! Tusen takk for dette!

  1. Ååh, Hedda. Tusen, tusen takk selv. Jeg blir så rørt av alle de fine ordene. Stor klem!

 20. Heidiiiii

  Jeg har bare én ting å si, Ane: Jeg digger deg!!!!! Du må være den kuleste jenta jeg vet om.

  1. Digger deg også Heidi ;) DU er TØFF!

 21. Ane du er herlig! Jeg beundrer deg og du er helten min! Tøffeste, søteste, snilleste, peneste (kunne ramset opp i evigheter), jenta jeg vet om! :)

  1. Åh, Frida. Jeg savner deg! Tusen takk <3

 22. Fyfaen Ane, du er rock n’ roll as! Å være seg selv er alltid best, aldri slutt med det ‘a :D

  1. Fiskeboll, kjøttkaker og fårikål. Fortsett å vær deg selv du også, du er ganske så tøff du òg :)

 23. Digger at du gjør dette! Du er tøff, ikke alle som tørr dette!
  Stå på!:)

  1. Thanks Dwayne. Du er ganske tøff sjæl ;)

 24. Maria Ljung

  N Y D E L I G skrevet!!!

  1. Tusen takk Maria!! :)

 25. frutimian

  Fantastisk, Ane :)

  1. Tusen takk, du er jammen meg en bra dame :)

   1. frutimian

    :)

 26. Ane – du er så BRA! <3 <3 <3

  1. DU er bra <3

 27. Herlig skrevet!

  1. Tusentakkkkk <3

 28. Herlig!Handlet ofte av deg på BikBok Elverum,og synes du utståler herlig energi!
  Og Janteloven kan dra dit solen aldri skinner.Stå på videre!

  1. ÅÅh, Elverum <3 Tusen takk Monica. Du er mer enn hjertelig velkommen til å stikke innom CC Stadion også ;)

 29. Beste introduksjonen jeg har lest. (Supermarie sendte meg hit)

  1. Supermarie altså, hun er ganske så super ;) Og, tusen takk :D

 30. Mer skulle ikke til for å finne en ny favoritt ^^ (takker også supermarie:) )

  1. Ååh, Julie. Tusen, tusen takk! :)

 31. Bedre introduksjon har jeg aldri lest! Konge, helt herlig :) (tredje takk til supermarie)

  1. Tuuusen takk Camilla :D

 32. Hurraaaa :D TUSEN takk Helene!! Stor klem fra meg :)

 33. Slenger meg på med de andre, så fantastisk bra skrevet :)
  Håper du har en flott dag :)

  1. Tusen takk :) Ha en superfin dag! Klem fra meg

 34. Renate (redisanattitude.com)

  Wow, dette var nydelig og rått skrevet på samme tid! Tusen takk for at du delte dette, jeg bøyer meg i støvet :) Fortsett med det du gjør!

  1. Tusen takk Renate. Jeg blir helt overveldet av takknemlighet <3

 35. Elizabeth

  Vått i øyet og klump i halsen, sterkt – takk til supermarie fra meg også :)

  1. Og takk til dere alle sammen, fra meg <3

 36. Wow, så herlig å lese noe så ekte og ærlig. Gleder meg til å lese mer

  1. Så hyggelig, Malin. Tusen takk :) Good klem

 37. Wow, fikk tårer i øynene. Dette er første blogginnlegg jeg har lest av deg, du har et TALENT for skriving. wow wow wow!

  1. Marte, tusen hjertelig takk. Det betyr så utrolig mye for meg. <3

 38. Herlighet så utrolig bra skrevet! Føler nesten jeg kjenner deg – ble helt rørt. Du har virkelig talent for skriving!
  Ps: fortsett og være deg selv!☺️

  1. Tusen takk Lisa :) Jeg vil alltid være meg selv, og jeg håper du også gjør det <3

 39. Fantastisk bra Ane. Du er en tøff jente som bare lager din egen plass her i livet. Du har all grunn til å være stolt. Jeg ønsker deg mye glede videre:)

  1. Og som mange andre har sagt før meg- du er veldig flink å skrive!

  2. Tusen hjertelig takk Camilla, for gode og varme ord. De tar jeg med meg videre. Stor klem

 40. Elsker bloggen din allerede, inne for første gang i dag.

  1. Tusen takk <3

 41. Ane. Sånne som deg skulle jeg ønske det var flere av. Fineste jeg har lest.
  Ha en fin dag!

  1. Tusen hjertelig takk Thea <3

 42. Åh! Følger jeg ble mere “kjent” med deg, og ikke bare kjenner deg som Ane på Bik Bok som er så hyggelig og virker som en herlig person! Har forstått nå at du er en herlig person og at det ikke bare er noe jeg innbiller meg!
  Må si jeg savner deg på Bik Bok Elverum, blir nesten skuffa hver gang jeg går inn dit og ser at du ikke er der.

  Stå på videre, håper jeg ser deg på flere plakater rundt om kring igjen snart!

  1. TUSEN takk Stine. Det betyr ekstremt mye. Jeg blir så glad og takknemlig, tenk at jeg får høre så mye fint. Sukk, skulle ønske jeg kunne gi dere en stor klem alle sammen.

   Du er hjertelig velkommen til Bik Bok på Stadion i Hamar også :)

   Klem fra meg

 43. Amalie Waagen Jørpeland

  Åh, jeg måtte bare legge igjen en kommentar etter dette fantastiske innlegget! Dette er det beste innlegget jeg noengang har lest tror jeg, og er fra nå av fast leser her! Så ærlig, sårbart og ekte! Du har virkelig talent, og det står respekt over hvor hardt du har jobbet, fortsatt gjør. Du virker fantastisk herlig akkurat slik du er. Skulle ønske jeg hadde en av deg i livet mitt, for det finnes virkelig ikke mange av den sorten mennesker. Digger deg, og heier på deg! <3 Klem fra Amaliewj

 44. noctem.nu

  For et fantastisk innlegg. Så sårt og så fint. Men mest av alt så utrolig ærlig. Og hei, eg og bor på Hamar :)

  – Milla (noctem.nu)

 45. Stine skjæret

  Åååå Ane du er så fin!! :) jeg glemmer aldri saggebuksene, håndjern og vår felles elsk for mIRC

 46. Maria Solberg

  Wow! Dette var ekte og sårt! Elsket det fra begynnelse til slutt! Når jeg leste ferdig tenkte jeg sånn “Shit, hun vil jeg ta et glass vin med”, og den tanken var ny. Fortsatt og bare vær deg, nok av de som har 8 personligheter som blogger i dag!
  Stor klem fra meg

  hippiemuse.blogg.no

 47. Mali Søberg

  Du er herlig :) det har du alltid vært!