JUL

Det er helt sprøtt. Sprøtt at julen banker på døren, og sprøtt at dette året snart er over. Dette året har gitt meg utfordringer, og uansett om de utfordringene har vært positive, eller vanskelige, så er det utfordringer jeg ikke ville vært foruten. Det gjør meg sterkere, bedre.. Tøffere. 

Så tenker jeg på julen da, og hva det innebærer. Hadde du spurt meg hva jeg ønsket meg til jul da jeg var barn, ville svaret vært Barbie. Hadde du spurt meg da jeg var tenåring, ville det vært: “alt annet enn myke pakker”. Hadde du spurt da jeg var i starten av tyveårene hadde det vært: “penger”. Nå er det ikke så farlig, nå er det morsommere å gi enn å få. Nå er det viktigere å tilbringe tid med de man er glad i, samtidig som man ikke glemmer resten.

Det er så mange der ute som ikke har noen. Det er lett å bli oppslukt av egen hverdag, og det er ikke til å komme foruten. Men, bruk litt tid denne julen til å stoppe opp og tenke på andre. Gi mannen i gata et smil, stopp opp og snakk med mennesker. Gi de klemmer, hold de i hånda, vær tilstede. Å kjøpe det dyreste, største og mest ekstravagante er ikke alltid det viktigste. Julen er ingen konkurranse. Sitt rundt frokostbordet, fortell grove vitser. Le med hele ansiktet. ja, med hele kroppen om du vil. Fortell venninnene dine at de er viktige for deg, fortell foreldrene dine at du setter pris på de.

Bruk tiden din godt, på dine nære, men samtidig grav litt inn i hjertet ditt og gi noe til noen du ikke kjenner. Overrask noen, bare fordi du vil være snill.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *