KJÆRLIGHETSSORG

Ja, det er sant. Jeg har kjærlighetssorg. Dere vet hvordan det føles, det er en smerte man ikke helt klarer å sette ord på. Det gjør vondt i brystkassen, og hvis man kjenner ordentlig etter, så ja, gjør det nok vondt på siden der hjertet er.

 

Jeg har kjærlighetssorg, og det gjør så forferdelig vondt.

 

Lørdag 1. november har jeg min aller siste dag på Bik Bok, avdeling Elverum. Et sted som nå i tre år har vært mitt hjem. Ja, nå har jeg ikke sovet på gulvet og bodd der, men jeg kaller det hjem fordi det står meg så nært. Der har jeg familie, der ligger min kjærlighet.

 

Disse tre årene har gått så altfor fort, samtidig som det føles som et helt liv. På mange måter er det også det, et helt liv. Jeg har lært mye på disse tre årene. Jeg har lært mye av meg selv, om meg selv, om andre og ikke minst, av andre. Jeg har opplevd mye, både på godt og vondt. Store forandringer, ja, de største forandringene i livet mitt, de har skjedd iløpet av disse årene. Bik Bok har gitt meg så uendelig mye. De har gitt meg selvtillit, lidenskap, interesse, fellesskap. De har gitt meg muligheter, og det er jeg enormt takknemlig for. Jeg føler meg inkludert, hørt og jeg føler meg som en del av noe. I løpet av disse årene har jeg blitt tøffere og jeg følte en større trang til å være selvstendig. Jeg farget håret for å uttrykke noe jeg ikke visste hva var. Jeg ble singel og alene for første gang på syv år. Jeg ble travel, jeg ble ensom, jeg ble glad og jeg ble overrasket. Mye følelser, mange minner. Gamle tider, nye tider.

 

Jeg har møtt så mange mennesker på veien. Alle har lært meg noe, på en eller annen måte. Og jeg er så ufattelig glad og takknemlig for å ha truffet dem alle. De har gitt meg motivasjon, pågangsmot og inspirasjon. Jeg har fått tillit, jeg har fått latter, jeg har fått tårer, jeg har fått motgang (det skulle bare mangle), og jeg har fått vennskap. Nære vennskap. Jeg tar med alle menneskene på veien i hjertet mitt. Ja, det hørtes litt klisjè ut, men det er sant. Alle har et sted der.

 

Spesielt Julie.

Min bærebjelke gjennom det hele. Fra dag èn var det oss. Selvfølgelig alle andre også, men det har alltid vært oss. Vi startet butikken sammen, og Julie er der når jeg reiser. Jeg har blitt et bedre menneske pågrunn av henne, og det er nok derfor jeg føler på denne sorgen, så fryktelig sterkt. Ikke èn eneste dag har jeg tenkt: «i dag orker jeg ikke, i dag holder jeg meg hjemme». Jeg har vært så heldig, at jeg med hånden på hjertet kan si: Jeg har gledet meg. Hver eneste, bidige dag, har jeg gledet meg. Julie, det er mye takket være deg.

Jeg er så takknemlig. Jeg er så takknemlig for at jeg er så heldig å ha en jobb. Det å ha en jobb er ingen selvfølge.. Ikke bare er jeg takknemlig for å ha en jobb, men for å ha en jobb jeg brenner for. Hvis jeg snakker om jobben min, så snakker jeg om den med stjerner i øynene og gåsehud på armene. Det jeg føler for min arbeidsplass, det er ekte. Det er kjærlighet.

 

Ja, jeg har kjærlighetssorg. Kjærlighetssorg for det jeg reiser fra. Ja, jeg har grått. Masse. Ja, det føles litt håpløst, og man føler seg litt motløs. Det blir et savn uten like. Livet stopper ikke her. Jeg skal stå på! Beinhardt, knallhardt. Med nebb og med klør. Et nytt eventyr ligger foran meg, og jeg er klar. Det skal bli fantastisk. Hvorfor? Fordi jeg har bestemt meg for det!

 

 

Men, det er lov å være lei seg. Det er helt okey.

 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *